tirsdag 18. februar 2014

BIY - Bake It Yourself

Ett av mine (mange) nyttårsforsett er å slutte å kjøpe brød og heller bake selv. Det går kjempe fint og det skulle vise seg at jeg er en kløpper på å bake "overnight bread".

I manko på "før-bilder" poster jeg i stedet noen "etter-bilder". Å lage dette brødet er så enkelt at du nesten kan gjøre det med bind for øynene.
 Jeg bruker:
  • ca 300 g spelt hvetemel
  • ca 300 g fibra fullkorns hvetemel
  • en neve med 4-korn (du kan også bare bruke havregryn)
  • en neve linfrø (eller andre frø du liker)
  • en neve valmuefrø
  • 2 ts salt
  • 2 ts tørrgjær
  • ca 1 dl olje
  • ca 6-7 dl vann
Ha alt i en bolle og rør godt. Deigen skal være ganske klissete. Ha den så i en brødform (husk bakepapir!), dekk den med et kjøkkenhåndkle og la den stå på benken natten over. (Jeg pleier å lage dette i 8-9 tiden om kvelden og steke det i 6-tiden.)

Du kan også lage rundstykker, de trenger bare steke i 30-40 min. Ha litt olje på hendene før du former deigen, da slipper du å få hendene fulle av deig!

Stå opp litt tidligere enn vanlig, sett inn brødet på 170 grader og stek i ca en time.  Og violá, du har fylt huset med duften av nybakt brød og får en deilig start på dagen.

4 kommentarer:

  1. Check check, der er jeg. Baker bare selv. :D

    Takk for flotte bilder og oppskrifter og allting! Dere ser flotte ut, både du og hundene. <3

    SvarSlett
  2. Jeg håper fler kaster seg på, det er jo så godt og så enkelt!

    SvarSlett
  3. Åh. nå ble jeg misunnelig! Hadde en liten periode hvor jeg var flink å bake rundstykker ihelgene så jeg hadde i fryseren... men det var kun en liten periode. Det er jo så godt med hjemmebakt!! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei du!
      Jeg liker helt klart best å vite hva som er i maten jeg spiser, men det har gitt positivt utslag på magen også.:) Ikke tar det all verdens med tid heller, jeg tror du fikser det!

      Slett